Pages

Thursday, 12 September 2013

The One With The Long Run


Rikoin varmaan jotain maraton-sääntöä nyt, mutta juoksin vielä tänään (9 päivää ennen) sen maagisen 30 kilsan lenkin. Emmin jonkin verran, sillä räkätauti/köhä on vielä vähän päällä ja mm. PT:ni neuvoi eilen, ettei pitkiä lenkkejä enää tässä vaiheessa kannattaisi tehdä.

Nythän on kuitenkin niin, että oma jääräpäisyyteni ei tällaisessa voi joustaa.
Näin ollen, kun olin aikoinaan päättänyt juosta "Sen Pitkän" viime viikonloppuna, ja kipeäksi tuleminen pakoittikin pysymään rauhallisemmassa tempossa, en vain kerta kaikkiaan pystynyt olemaan menemättä nyt kun kunto alkoi parantua.

Lenkin aikaan olen itse asiassa erittäin tyytyväinen, pääsin nipin napin alle 3 tunnin. Paras "flow-tilani" iski siinä 23 kilometrin kohdalla. Mutta voin kertoa, että reidet ovat todella arat tällä hetkellä.

Hietsu - Meilahti - Munkkiniemi - Kuusisaari - Lehtisaari - Keilaniemi - Laru - Hernesaari - Olympiaterminaali

Söin ja join päivällä aika normaalisti (tosin juon päivittäin 2-3 litraa vettä anyway).
Juoksiessa oli mukana 0,5 litran vesipullo, jossa laimeasti sekoitettuna Hart Sport-tiivistettä, yksi Pätkis ja yksi 30 g rusinapaketti. Riitti ihan hyvin!

Tämän tyyppisissä rupeamissa ajattelen yleensä itsekseni, että luotan kroppaani ja, että kyllä se jaksaa, kunhan siitä vaan pitää huolta. Ja hyvin on jaksanut! Polvetkaan ei ole vaivannut, vaikka pelkäsin, että maratonhaaveet kaatuu jo harjoitellessa polvivammoihin. Kun sain flunssan viime viikolla, joutui taas miettimään, miten omaa terveyttä pitää itsestäänselvyytenä. Ihan hyvä saada siitäkin läksy välillä.

Olen myös sitä mieltä, että näissä haastavammissa treeneissä on ihan hyvä, ettei ole ihan kukkakeppi, vaan on sitä "hätävaraa", millä jaksaa, kun verensokeri on pohjalla (pitää muistaa tämä myös seuraavan kerran kun ahtaa naama punaisena pukukopissa päälleen kireitä farkkuja). Kuten sanotaan, vedetään ne viimeiset kilometrit kuitenkin tahdonvoimalla. Katsotaan riittääkö omani.

Nyt kävelen kuin pingviini. Huomenna toimistolla olen korkokengissä varmasti hauskaa katsottavaa.

Puss & godnatt!No comments:

Post a Comment


Back to Top