Pages

Thursday, 6 February 2014

Mikä maraton?

Sen kunniaksi, että palasin tänään takaisin arkeen päätin myös käydä illalla juoksemassa. Himmailin jonkin verran, koska kunto ei ole vielä ihan 100 % eikä toisaalta tietkään tuossa Hietsu-Meilahti -akselilla ole ilman nastakenkiä kovin vauhtiasuosivia. Oli kuitenkin muuten ihana juosta ja kilometrejä kertyi vajaa yhdeksän.

Olen periaatteessa päättänyt, että juoksen maratonin myös tänä vuonna. Mutta koska tietyt asiat ovat osaltani ajoituksellisesti auki, en ole vielä ihan päättänyt minkä juoksisin. Tukholma olisi hauska kokeilla, olen kuullut siitä paljon hyvää eikä matka olisi pitkä. Mutta se juostaan toukokuun lopussa, mikä käytännössä tarkoittaisi, että minun pitäisi siirtyä juoksupainotteiseen arkeen jo nyt. Mielestäni olisi kuitenkin optimaalisinta jos voisin vetää viellä muutaman kuukauden salipainotteisesti ja siirtyä vasta huhtikuussa juoksemiseen. Kesällä on kuitenkin kivempi juosta kuin kökkiä sisällä salilla.
Tämä taas tarkoittaa käytännössä, että esim. Helsinki City Marathon elokuussa tai Itämeri Marathon, joka juostaan Hangossa lokakuun alussa voisivat olla hyvät vaihtoehdot. Itse diggaisin Hangon maastosta ja maisemista enemmän, mutta fiilis on taatusti laimeampi kuin Helsingissä. Tuota Espoon rantamaratonia en periaatteessa jaksaisi juosta uudelleen. Sitten olisi myös vaihtoehtoja kuten SEB Tallinn Marathon syyskuussa tai Paavo Nurmi Marathon kesäkuun lopussa.

Voi voi mitä valinnan vaikeutta taas. Onko teillä kokemuksia tai suosituksia eri maratoneista?


No comments:

Post a Comment


Back to Top