Pages

Monday, 28 April 2014

New York

Näkymä Brooklyn Bridgeltä
Kuten kerroin, olin Pääsiäisen tienoilla Nykissä. Tämä oli minulle neljäs kerta, joten paikka on jo aika tuttu. Tosin aiemmin olen aina ollut siellä yksin, joten nyt oli kiva saada seuraa ja käydä enemmän iltaisin ulkona syömässä ja drinksuilla.
 
Terassinäkymät

Asuimme  W Hotelsissa Lexington Avenuella 50. kadun kohdalla, mikä ainakin omasta mielestämme oli oiva sijainti. Tosin olisi ollut hauska kokeilla alempaa aluetta, sillä olen aina asunut 32. kadusta ylöspäin. Mutta alempi alue on ehkä vähän tylsä.

Alueista sen verran, että itse en ainakaan haluaisi asua Times Square/Broadway -huudeilla. Meluisaa ja ihan järkyttävä ryysis.
Turistista ottamani artsy fartsy -kuva.
 
Proggiksemme oli minun tapaani go with the flow -perusteinen. En tykkää suunnitella mitään etukäteen ja luoda kauheita suorituspaineita, vaan käppäilen mieluiten ympäriinsä ja katson mitä tekee mieli tehdä. Askeleet suuntasivat mm Museum of Natural Historyyn, Brooklyniin (sillan yli kävellen, mikä kannattaa ehdottomasti), Grand Central Stationiin ja Central Parkiin. Yhtenä päivänä kävelimme saaren alaosaan Ground Zerolle ja Wall Streetille. Toisena päivänä kävelimme sinne Brooklyniin (en ollut koskaan käynyt) ja hengailimme tois puol jokkee.Kuuma koira
Aiempina kertoina kun olen ollut Nykissä on ollut marras-joulukuun aikaa ja jumalattoman kylmä. Kylmyys ei niinkään johdu pakkasesta vaan kovasta jäätävästä tuulesta. Siksi oli aivan ihanaa kävellä nyt auringossa ohut takki päällä ja vain nautiskella (tosin Suomessa oli vielä helteisemmät kelit!). Suosittelen ehdottomasti menemään Nykiin joko loppukeväästä tai alkusyksystä.


Jasmiina materiaalisessa Footlocker-taivaassa
Kävimme myös reggae keikalla (Stephen Marley), mikä tosin meni omalta osaltani mököttäessä. Suomalainen ei kestänyt yliaktiivista AC:ta ja elinhän siinä nousi otsaan. Muut ( = pilvipäät) tosin olivat ihan fileissä.

Mielestäni aivan lumoava Grand Central Station, jonka viehätysvoima
ei kyllä alkuunkaan tallennu kuvissa.


No sitä aitoa oikeaa Times Square meininkiä
a.k.a. ahdistus
Hmm, what else..? Eipä juuri tule muuta mieleen. Aika paljon me teimme, mutta se oli sellaista yleistä fiilistelyä. Täytyy sanoa, että oli helpotus tulla kotiin ja päästä rutiineihin kiinni. Kaupunkilomat, ja varsinkin noin täyteen pakattu mesta vetää kyllä tällaisesta Suomen rauhaan tottuneesta aika tehokkaasti mehut irti. Eli hemma bäst.

Amerikkalainen herkkuaamupala. Kananmunaa, pekonia, pannukakkuja ja siirappia sekoitettuna.
Kekkasin tämän sekoituksen jo Meksikossa ja dikkaan tosissani, vaikkei uskoisi maittuvan.

Shoppailua en harrastanut paljon yhtään. Tietty herrasmiesseuralainen ei oikein tukenut ajatusta kaupoissa pyörimisestä...outo tyyppi. Mutta Nikea sain kerättyä mukaan silti ihan kiitettävän määrän.

Tärkeimmät tavaratalot

No comments:

Post a Comment


Back to Top