Pages

Sunday, 29 June 2014

Pumpin Blood

Howdy!

Yritin lähettää teille ajankohtaiskatsausta videon merkeissä jo aiemmin, mutta koneeni tappoi videoni ja heitti äänet ja kuvan sekaisin.

Juoksin eilen aamulla maratonini ja se meni yllättävän hyvin! Aika oli 4h 13 min ja sijoitus 42/117. Luulin että olin viimeisimpiä, mutta näemmä en.


Maraton oli ns. 2-loop, eli koostui kahdesta kierroksesta. Tämä oli itse asiassa psykologisesti hyvä asia, sillä juoksu rakentuu selkeästi kahteen osaan ja puoliväliin, jonka jälkeen tiedät mitä tuleman pitää.
Olin hermoillut korkeutta, mutta en oikeastaan tuntenut sitä. Jossain kohdin jalat olivat ehkä vähän oudon sitkeät ja raskaat, mutta muuten en huomannut mitään. Syke pysyi koko ajan alle 150 ja ensimmäinen kierros tuntui todella hyvältä. Toinen olikin jo sitkeämpää purtavaa. Keli osui myös ihan kohdalleen ja saimme nauttia auringosta.

Omasta mielestäni psykologisesti helpompaa on myös tuo 26.2 miles -laskenta. 42,2 km tuntuu paljon pidemmältä. Varsinkin lopussa count down 20 mailista eteenpäin oli motivoivampaa. Tosin jostain syystä en pystynyt tekemään viimeisillä kilometreillä mitään kummosta loppukiritystä, toisin kuin viime kerralla, mikä on vähän yllättävää sillä tämä juoksu oli muuten niin paljon helpompi. Mistäköhän se voi johtua?Viime vuoteen verrattuna tämä oli todella paljon mukavampi kokemus, ja juoksen varmasti vielä maratonin. Tällä maratonilla ei ollut purtavaa tarjolla itse juottopisteissä, vaan energiajuomaa ja geelejä. En tosin ottanut kuin yhden tarjottuja geelejä vaan pitäydyin omissa Dexalin geeleissä.

Juottopisteitä oli todella paljon enemmän kuin Espoon rantamaratonissa (kolme kertaa enemmän), mikä oli erittäin kiva juoksijalle. Maraton oli osanottajamäärältään paljon Espoota pienempi, mutta minähän tunnetusti inhoan ihmismassoja, joten dikkasin tästä enemmän.

Pidin myös siitä, että juoksu alkoi aikaisin aamulla (klo 7.30). Ensinnäkään, sitä ei ehtinyt jännittämään. Toisekseen, virkeystilani on aamuisin parempi. Viimeisiksi, oli kiva, että maratonin jälkeen oli vasta lounasaika ja pystyimme tekemään kaikkea kivaa sen jälkeen. Lisäksi siellä tarjottiin juoksijoille lounasta kattavasta lounaspöydästä.  Täällä oli lämmin päivä eilen ja hengailimme puistossa ja istuimme terassilla syömässä.

Erityisesti kaksi biisiä antoi kiksejä siinä juostessa

NONONO - Pumpin Blood

Coldplay - A Sky Full of Stars


Minulle ei jäänyt juoksusta oikein mitään vaurioita. Ei verta, ei kynsivaurioita eikä oikeastaan pahemmin hikeäkään. Kävely oli tietysti vähän pingviiniä päivällä ja sainkin vähän "apua":

videovideo


Iltaa kohden polvet kipeytyivät pahemman kerran ja turposivat. En pystynyt kävelemään melkein ollenkaan. Turisti kehotti laittamaan jäitä päälle ja vielä ennen nukkumaanmenoa laitoin särkyvoidetta niiden päälle. Tänään ei tunnu juoksusta mitään muuta kuin vähän kireyttä takareisissä. Peggy Leetä lainaten - Is that all there is?

All in all, jäi mahtava fiilis ja hyvä maku suuhun. Mikäs olisi se seuraava juoksu..?

No comments:

Post a Comment


Back to Top