Pages

Tuesday, 8 July 2014

Going Cali

Terkkuja Kaliforniasta!Lähdimme sunnuntaina 4th of July juhlimisen jälkeen etelään. Itse juhliminen toteutettiin lähinnä uima-allasbileiden merkeissä ja brunani on nyt todella hyvässä kuosissa. First things first. 


Pysähdyimme su-yöksi Etelä-Oregoniin 90-vuotiaan pariskunnan luo (samainen josta Turisti teki Mending the Line -dokumenttinsa) keskellä upeaa metsää. Paikka oli satumainen. Muuta en voi sanoa. Kävimme myös vieressä olevalla vesiputouksella joka oli jotenkin ihan maaginen paikka. En ole varmaan koskaan nähnyt mitään niin kaunista.


Jo itse polku alas oli tajunnanräjäyttävän upea. Kuvat ei siis tee oikeutta.Tällä hetkellä ajelemme highway vitosta San Fransiscoa kohti. Jäämme yöksi Big Surin ranta-alueelle lähellä Santa Cruzia.

Eilen kävimme pällistelemässä toista upeaa ja vielä isompaa Tokatee Falls vesiputousta. 


Sen jälkeen ajoimme vielä nk Crater Lake -järvelle. En edes pysty kuvailemaan miten hieno tämä romahtaneen tulivuoren reikään vuosiaatojen aikana valuneesta sateesta ja lumesta syntynyt järvi on. Oh lala. Vesi on älyttömän kirkasta koska sitä ei roskaa mikään ulkopuolelta tuleva virtaus.
Pysähdyimme nukkumaan Kalifornian puolella Shasta järvelle, jossa oli tarkoitus uida ja nauttia vedestä. Saapuessamme sinne oli koko järvestä jäljellä enää 20 cm syvä puro! Nukuimme siis kirjaimellisesti järven pohjalla.


Havainnollistavana esimerkkinä, tältä sillalta on vain 7 vuotta sitten (jolloin Turisti viimeksi oli käynyt täällä) vielä hypätty veteen uimaan ja järven syvyys on ollut monia metrejä. Creepy.

Tänä yönä satsaamme siis rannikkoon ja Tyyneen valtamereen. Joka tiettävästi ei ole vielä kuivunut?! Huomenna suuntaamme varmaan ykköstietä (rannikkoa pitkin kiemurteleva) Los Angelesiin. 

No comments:

Post a Comment


Back to Top