Pages

Friday, 4 July 2014

Ruokaa ja sielunruokaa à la Portland


Kävelin eilen sattumalta Farmer's Marketin ohi ja oli ihan pakko poiketa. Mukaan tarttui kirsikoita ja pensasmustikoita. Ne ovat täällä päin paljon halvempia kuin Suomessa. Siksi koen miltei velvollisuudekseni syödä niitä päivittäin. Muutenkin täällä on ilahduttavasti juice/smoothie bar ja muuta terveellistä meininkiä.
Tänään kävin myös kuuluisassa Powell's Bookstoressa ja lorvin sielllä melkein pari tuntia vakuuttuneena siitä, että pitäisi lukea niin yhtä kuin toista. Masentavaa. Minulle käy aina niin, että innostun aiheesta kuin aiheesta. Tänään innostuin niin lääketieteestä (kyhnäsin Gray's Anathomy -klassikkoteoksen kanssa kulmassa vartin kunnes tajusin, että aika fat chance, että ehdin opetella koko tiiliskiven tai edes sivua siitä), terveyden ja ravinnon suhteesta kuin markkinoinnista, konsultoinnista ja strategisesta ajattelusta. Kirjakauppaan oli mahdollisuus myydä käytettyjä kirjoja, joita se sitten myi eteenpäin. Itselleni tarttui mukaan kaksi käytettyä kirjaa yhteensä 15 dollarin hintaan.
Yksi asia on muuten pakko mainita. Täällä on mielin määrin makeita rafloja ja baareja. Portlandissa ruokakulttuuri ylipäänsä on todella tasokasta. Olen ihan myyty. Parilla alueella on kymmenittäin ruokavaunuja (ns food cart) joissa myydään kaikenlaisia eri ruokia. En ole itse vielä kokeillut, mutta minulle vakuutettiin, että ne ovat erinomaisia. Porukkaa niissä näyttää ainakin lappaavan riittämiin.
Muutenkin täällä on muutama trendimesta, joihin on älytön jono 24/7. Yksi on donitsimyymälä Woodoo Doughnut. En ole koskaan nähnyt sellaista jonoa mihinkään ruokamestaan. Varmaan 15 metriä ihan tuiki tavallisena keskiviikkona klo 16.Tänään oli kuukauden ensimmäinen torstai, joten kaduilla oli myyjäistä ja muuta häppeninkiä. Tämä yhdistettynä huomiseen vapaa- ja juhlapäivään sai suuren osan asukkaista liikenteeseen. Monet baarit ja raflat olivatkin ihan tupaten täynnä ja musiikki pauhasi. Kävimme myös katsomassa paikallisen ravintola Tornin näkymät. 


Muuten valmistaudumme täällä huomista ilakointia varten. Odotan innolla ensimmäistä 4th of July kokemustani. Kaupungin aukiolla raikuikin The Star Spangled Banner (kansallislaulu) jo toissapäivänä. Pitänee harjoitella sanoja etukäteen. Meidän suunnitelmissa on mennä grillijuhliin ja myöhemmin illalla joen varrelle, missä on kaikenlaista järjestettyä ohjelmaa ja ilotulistus.Päivän testosteronikuva
No comments:

Post a Comment


Back to Top