Pages

Saturday, 26 July 2014

Saanko luvan esitellä: Acai bowl


Moikka!

Tässä visuaalinen ote lauantaiaamustani. Vihersmoothie, tsufea, salitreeniä ja ns acai bowl.
En ollut ikinä kuullutkaan acai-marjasta ja siitä tehdystä sekoituksesta, joka on eräänlainen kylmä smoothie (jota siis yleisimmin nautitaan marjojen, banaaniviipaleiden ja granolan kanssa), ennenkuin Turisti suositteli syömään sitä Portlandissa. Mielestäni ihan paras versio on sellainen, jossa on myös maapähkinävoita (miksiköhän??!). Joka tapauksessa, se on nyt todella in täälläpäin.

Acai-marja sisältää, pienen googlauksen perusteella, enemmän oksidantteja kuin muut marjat ja sillä on paljon terveysvaikutuksia - whatever that means. Suomalaisena sanoisin, että eiköhän mm. kotimainen perusmustikka ja -puolukka aja aika samaa asiaa. Eikä niitä tarvitse raahata ns. superruoaksi Suomeen maailman toiselta puolelta, mikä säästää luontoa ja vähentää kapitalistista hyväksikäyttöä ihan älyttömästi. Ja sama koskee mielestäni goji-marjoja, joiden ympärille on myös syntynyt kultinomaista superfoodhypetystä. Mutta tämä on vain yksi mielipide - de gustibus non est disputandum. Mutta täälläpäin kun ollaan, en kiellä sitä, etteikö tuo sekoitus oli hyvää ja suosittelen ehdottomasti maistamaan, jos törmäätte! Eikä se siis ainakaan epäterveellistä ole.

Asiasta kukkaruukkun, täällä on ohjelmassa niinkin yllättävää toimintaa, kuin auringonottoa ja ehkä surffausta. Illemmalla menemme Steve Marleyn keikalle. Taas. (trust me, ei minun toiveestani)


No comments:

Post a Comment


Back to Top