Pages

Monday, 25 August 2014

A little bit about San Diego

En ole vielä kirjoittanut kovinkaan paljon siitä minkälainen alue San Diego on, joten ajattelin, että nyt viimeistään!

San Diego on eteläisin kaupunki Kalifornian megaosavaltiossa ja se sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä Meksikon rajasta ja Tijuanasta. Pohjoisempana olevaan Los Angelesiin ajaa parissa tunnissa. San Diegossa on lämmin vuoden ympäri, mutta meri viilentää ilmaston sopivaksi. Eli vaikka olen ollut täällä heinä-elokuun, on lämpötila ollut siedettävä (jopa tällaiselle pohjoismaiselle ikiroutaiselle). 
Muihin Kalifornian rantakaupunkeihin verrattuna San Diego on rennon letkeä. Täällä ei ole sitä ruuhkaa ja epäaitoa meininkiä, mitä esim. Losi pahiten edustaa. Rantaa on vaikka millä mitalla. Löytyy niin tupaten täynnä olevia turistibiitsejä, kuin "salaisia" surffitaskuja.


Ruoka on hyvin meksikolaispainotteista ja, kuten jo totesin, on reggae-musiikki vahvasti läsnä. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja urheilullisia. Täällä ei näy paljoakaan liikalihavia. Mutta maukkaita lähellä tuotettuja kasviksia, hedelmiä ja marjoja saakin helposti ja halvalla.  Hintataso on muutenkin aika huokeaa - varsinkin jos vertaa Nykiin. 


Satumaisen pelottava mormonikirkko
Vaikka ollaan melkein Meksikon sylissä, ei ainakaan itselläni ole ollut turvaton fiilis kertaakaan täällä ollessa. Lisäksi, vaikka meressä on haita, ne eivät ole rannoilla, kuten Losissa, Oregonissa, Kapkaupungissa ja Ausseissa. Eli surffaaminen on turvallista. *Okei tähän pieni disclaimeri, sillä en voi taata, etteikö se hai muuttaisi mieltään ja tulisi simmailemaan juuri sinun laudan kohdalle.* Muuten täällä on valaita ja delfiinejä, joita voi ihastella läheltäkin, varsinkin auringonlaskun aikaan. Vesi on lämmintä vuoden ympäri, eli uida voi koska vain.

Turistikohteina täältä löytyy esim. Sea World ja yksi maailman tunnetuimmista eläintarhoista. Muuten San Diegosta löytyy upeita näkymiä kuten Sunset Cliffs, Black's Beach ja Mission Bay. Muita kivoja alueita on mm. La Jolla, Del Mar ja Encinitas. Me olemmekin käyneet kuvailemassa ja ihastelemassa tosi makeita mestoja ja auringonlaskuja. Meillä on auto, joten en tiedä miten kätevästi julkisilla pääsee ympäriinsä, mutta sanoisin heti suoraan, että jenkki on aina jenkki, eli liikkuminen on autoilun ympärille rakennettu. Kannattaa siis vuokrata auto, jos täällä päin oleskelette. Turistit taitavat yleensä vuokrata pienempiä taloja ihan rannan läheisyydestä tai rannalta. Kesällä huippuaikaan niiden vuokrahinnat ovat ihan katossa (varmaan tonni/viikko), mutta uskoisin, että talvella saattaa löytää inhimillisemmällä hinnalla.Jos teillä tulee jotain lisäkysymyksiä mieleen, niin hit me, mutta muuten en voi kuin todeta, että kannattaa ehdottomasti tulla tänne päin jos haikailette Kalifornian lämpöä ja eritoten, mikäli haluatte välttää stressiä. San Fransisco ja Los Angeles on tähän verrattuna kuin Hullujen Päivien perjantai-iltapäivä.

Minulla on huomenna viimeinen kokonainen päivä täällä, joten koetan valmistautua henkisesti lentokentällä huipentuvaan itkuseremoniaani. Suomalainen ei itke, suomalainen ei itke, finnjävel gråter inte, finnjävel gråter inte.


3 comments:

 1. Härliga bilder! Kände ni något av jordbävningen :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nix kändes som tur icke här! Vi måste ta vinkväll sen i ngt skede i september. Är väl min tur nu..

   Delete
  2. Nå jåååå det måste vi vekligen. Har ju saknat dig. Vi skall luncha med M idag så kanske vi kan försöka få till ett datum :)

   Delete


Back to Top