Pages

Monday, 11 August 2014

About individuality


Katselin uima-altaan reunalla tänään pikkulapsia, jotka leikkivät vedessä. Kyseessä oli pienen tytön 9-vuotissynttärit. Rupesin miettimään minkälaista lapsena oli kun jolla kulla luokassa oli syntymäpäiväjuhlat ja vain osa luokan lapsista oli kutsuttu. Miten julmaa. Ja nöyryyttävää niitä "persona non grata" -lapsia kohtaan. Miksi jo siinä iässä joutuu kohtaamaan maailman kylmyyden ja vihaamani "who's in - who's out" -jengimeiningin. Siinäkö vaiheessa se erottelu jyvien ja akanoiden välissä alkaa?

Tähän aiheeseen kerran luisuttuani, haluan vielä sanoa, että en ole oikein koskaan arvostanut laumassa juoksemista ja jengistigmaa. En ole oikein ikinä kuulunut mihinkään jengiin. Ehkä nyt mietitte itseksenne, että no ei ihme, että se saarnaa - happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista etc. Siihen minä vastaan toisella yhtä totuuttakoskevalla sanonnalla: joukossa tyhmyys tiivistyy. Mielestäni ihmiset, jotka piiloutuvat yhteen tiettyyn posseen (oli se miten "cool" tahansa) ovat loppujen lopuksi aika pliisuja ja kloonimaisia ilmentymiä siitä jengistä. Olen nähnyt osani näistä klooneista, jotka hokevat samoja läppiä samalla sanavarastolla taputtaen toisiaan olkapäille pönkittääkseen toistensa itsetuntoa ja samalla omaansa.

Oma ystäväpiirini on värikäs ja täynnä persoonallisia yksilöitä, joilla on oma identiteetti. On paljon juristeja, mutta myös taidefriikkejä, taiteilijoita, ekonomeja, hipstereitä, ikuisia opiskelijoita, kädentaitajia, työttömiä, äitejä, ikisinkkuja, aina seurustelleita, merkonomeja, tradenomeja, tyyliniekkoja, musiikkifriikkejä, ikilaihduttajia ja siltä väliltä. Koen, että saan eri asioita eri ihmisiltä ja hyvä niin. Näen myös eri maailmankatsomuksia ja eri kohtaloita, mikä avartaa ja muistuttaa siitä, että elämä saattaa heitellä. Tämä tuo mukanaan myös tiettyä nöyryyttä.

Oma filosofiani on Coco Chanelin inspiroima:
In order to be irreplaceable one must always be different.  

Jos ikinä saan lapsia, otan vastuukseni katsoa, että kaikki luokan pienokaiset saavat kutsun.
No comments:

Post a Comment


Back to Top