Pages

Saturday, 23 August 2014

Täyslaudallinen


Suomen ollessa Cheek-hurmiossa olen täällä San Diegossa nauttinut auringosta ja merestä. Jostain syystä väri ei enää tartu, vaan olen vain ruskettunut. Mutta en sillä lailla "grillattu" kuten joskus lyhyempien lomien jälkeen. Kävimme torstaina illalla surffaamassa niin myöhään, että saimme seurata auringonlaskua surffilaudoilta pois rannasta. Aika makean näköistä, kun märkä iho ja lauta kimaltelee vaaleanpunaisenkeltaisena ja merellä on ihan rauhallista. Taas hyvä muisto talven varalle. Totesimme, että olisi pitänyt ottaa GoPro mukaan, mutta ehkä sitä joskus pitää vaan nauttia hetkestä ja luoda niitä mentaalikuvia.

Kävimme myös eilen aamulla surffailemassa. Itselläni meni hyvin ja sainkin muutaman aallon rantaan asti (tosin otin ne jo murtuneena rantavedestä). Aallot olivat valtavia ja virtaukset todella kovat, ja ne veivät meitä koko ajan pois surffialueelta uima-alueelle. Vedessä lautaa oli mahdoton työntää takaisinpäin. Virtaus oli niin kovaa, ettei jalat yksinkertaisesti jaksaneet puskea vastaan. Turistin päälle oli kaatunut mega-aalto ja siinä pesukoneenomaisessa myllerryksessä oli lauta iskenyt päähän ja hänellä oli varmaan lievä aivotärähdys. Mies olikin poissa pelistä koko päivän, selkä ja niska ihan kipeinä. Onneksi ei käynyt pahemmin. Meren voima ja se, millä täyslaidallisella lauta (joko oma tai toisen) voi iskeä päälle pitää huomioida, kun veteen menee. Joutuessani aallon "limboon" laitan automaattisesti kädet pään suojaksi siltä varalta, että lauta kolahtaa. Meksikossa yksi suomalaistyttö kertoi, miten hänen laudan evä meni reidestä sisään. Kiva. Lisäksi pohjassa saattaa olla joillakin vähemmän turistialueilla, pahoja kiviä, joihin kaatuminen on sitten oma tarinansa. 

Nojoo tämä surffitarinointi ja kauhuskenaarioiden maalaus lähti nyt vähän lapasesta. Kivaahan se on, mutta ei kannata luulla itsestään liikoja. Itse olen ainakin niin riskiaversiivinen, että pelaan mieluummin varman päälle. Meinasin kirjoittaa tuohon sanan nössö, mutta varovaisuus on fiksua.

Ja päivän muihin aiheisiin: minulla on kova paine miettiä miten aion ehtiä käymään viimeisessä manipedissä, leikkaamassa surffifledaani, tulla ammattilaissurffariksi, treenata ja saada niin aurinko- kuin Turistikiintiötä täytettyä ennen lähtöä. Nyt pitää siis lähteä hommiin! Tai kuten Turisti sanoisi: we gotta hustle. Aloitan aamusalilla.


Katsoin muuten vähän sääennusteita. Ei olisi pitänyt.No comments:

Post a Comment


Back to Top