Pages

Tuesday, 23 December 2014

Tehokkaat pakaratreenit


pienessä pyryssä
Näin Joulun kunniaksi listasin oman aamuisen jalkatreenini. Törmäsin taannoin Ida Jeminan blogiin, ja hänellä oli kolme hyvää kirjoitusta pepputreeneistä. Linkit kirjoituksiin löytyy alta, pistin perään mikä liikkeeni ripattu mistäkin kirjoituksesta:

Pepputreeni 1 (prässi - itse tein kyllä ihan normia, en vinottain)
Pepputreeni 2 (ristiaskelkyykky ja pakaraojennukset - minun alla olevin "ammattilaistermein" sivukyykyt ja nelinkontin jalannosto*)
Pepputreeni 3 (bulgarialainen askelkyykky)

Kannattaa todellakin käyttää inspiraationlähteenä, sillä nämä toimii!
Rakensin niistä osia käyttäen oman aamutreenini. Vaihtelin käsitreenin kanssa siten, että kun lepuutin jalkoja, tein hauis- ja ojentajasarjoja. Jokaista liikettä teen yleensä 4 x 10-15


Liikunnasta puheenollen, ilmoittauduin eilen kevääksi aikuisten taitoluistelukouluun. Olen joskus junnuna harrastanut taitoluistelua ja vieläkin harmittaa, että lopetin. Olenkin monta kertaa tutkinut eri kurssivaihtoehtoja aikuisille, mutta nyt piti viimeistään repäistä. Onhan vuoteni muutenkin ollut vähän teemaa #YOLO. 

Kun telkkarissa joskus tulee taitoluistelu/muodostelmaluisteluskaboja jään yleensä haltioituneena seuraamaan. Luistelijat ja heidän liikkeet ovat vaan niin kauniita. Tietysti toivoa sopii, ettei tämän kanssa käy kuten pari vuotta sitten aloittaessani ratsastuksen. Ne mielipuoliset hevoset ja muuten todella yksitoikkoiset tunnit johti kauhunsekaiseen tylsistymiseen (onko se edes tunne?) ja kun sitten mursin käteni enkä voinut mennä ratsastamaan, olin vain helpottunut (käteni murtui siis ihan eri toiminnassa kuin hevostelussa). Se siitä ratsastusurasta siis. Nojoo, mutta tällä kertaa uskon, että Kiira Korpi saa vielä minusta aika kovan haastajan, haha. 

Näillä sanoin ja näillä tunnelmin toivotan teille rauhallista Joulua. Muistakaa myös ulkoilla!

*propsit sille joka keksii noita fiksuja liikkeiden nimiä, omat muotoiluni ovat vähintäänkin...hmmm..rautalangastaväännettyjä, tyyliin; "asetunelinkontinnilkkapainoineenjaojennajalkaataaksejasivulle"


No comments:

Post a Comment


Back to Top