Pages

Wednesday, 31 December 2014

NY in L.A. & intro to Rose Bowl

Kävin aamutreenien jälkeen manipedissä ja lakkautin kynsiin Turistia myötäillen ylihuomista peliä varten kannattamamme joukkueen värimaailmaa. Oregonin osavaltion ns the Ducks -joukkueen värit ovat vihreä ja keltainen (minulla tässä tapauksessa kultaglitteriä).

Olemme tosiaan ajamassa huomenna heti aamusta Losiin, jossa meillä on jengillä vuokrattuna talo. Uuden vuoden päivänä lähdemme aikaisin aamulla ns Tailgateaamaan ennnen (amerikkalaista) jalkapallomatsia. Matsi on oikeastaan enemmänkin jonkinlainen instituutio nimeltään Rose Bowl. Tailgaten määritelmä löytyy esimerkiksi täältä, mutta kyseessä on stadiumin pysäköintialueella käytävä kollektiivinen matsi-etkoilu. Ja ei siis puhuta mistään kaljakorin päällä istuen kaljan litkimisestä iPhonen kauittimen tahdissa.

Olen saanut monta saarnaa siitä miten Rose Bowl on erittäin erittäin periamerikkalainen urheilukulttuurin ilmentymä ja hieno elämys ("people acutally dream of going there"). Sain myös amerikkalaisen jalkapallon lyhyen oppimäärän eilen. Aika vähän tarttui, mutta menen paikan päälle sillä lailla pokerina tyhmästi hymyillen. Rose Bowl peli on College -joukkueiden kansallisen liigan loppupelejä. College-liiga on täällä todella merkittävä, vaikka itselläni on ollut jotenkin vaikea käsittää miten joku tavallaan "b-luokan" sarja voi olla noin tunteita herättävä. Kaikkihan aina puhuvat Super Bowlista. Amerikkalaisten urheilukulttuuri on tosin sellainen asia, jota meikäläinen muutaman kerran HIFK-matsissa käynyt ei voi käsittää. Niin ja siis tosiaan, tässä kirjoituksessa käytetyt kaikenlaiset urheilutermit saattaa olla kontekstissa ihan päin honkea. Excusez-moi.

Keliksi on sitten tietysti luvattu historiallisen kylmää. Nice. Seisomme vielä minun tsägälläni Pasadenan ensimmäisessä lumisateessa kymmeneen vuoteen. Mut hei, olen kuitenkin Rose Bowlissa. Touchdown.

Oikein loisteliasta uutta vuotta teille sinne!
Vaihdettiin muuten tänään rekisterikilvet Oregonista Kaliforniaan - harras ja vähän haikea hetki herrasmiehelle, jolla on ollut Oregonin kyltit 16-vuotiaasta lähtien. 

No comments:

Post a Comment


Back to Top