Pages

Tuesday, 24 February 2015

Etsitään: identiteettiä.


Minua vaivaa päättämättömyys. En osaa enää päättää mitä haluan, enkä mitä asioiden suhteen pitäisi tehdä. Tuntuu vähän siltä kuin olisi eteisessä odottamassa, että joku ovi avautuu. Että jotain ratkaisevaa tapahtuu. En oikein tiedä arvojani tai kuka oikeasti olen. Luin jostain, että jos tietää omat arvonsa niin osaa päättää mihin suuntaan mennä. Hmmm.

Identiteettikriisi. Kolmenkympin kriisi. Who knows.

Tuntuu vain, ettei elämällä tällä hetkellä ole tarkkaa suuntaa ja se ahdistaa/ärsyttää, koska olen yleisesti ottaen määrätietoinen suorittaja. Haluan, että asioita tapahtuu, nopealla tempolla ja mieluiten ilman yllätyksiä. Viimeisen puolentoista vuoden aikana on kuitenkin tapahtunut vaikka mitä. Olen vaihtanut kaksi kertaa työpaikkaa - alasta aivan toiseen, reissannut kolme kuukautta jenkeissä, muuttanut uudelle asuinalueelle, tavannut miljoona uutta ihmistä, juossut maratoneja...ehkä vain vierastan tämänhetkistä staattisuutta. Tai mitä jos ympärillä kaveriporukassa tapahtuvat muutokset hiipivät mieleen ahdistavina benchmarkkeina siitä, miltä sen täydellisen elämän pitäisi näyttää.

Mutta ehkei se elämä ole sellaista, että koko ajan pitäisi tapahtua jotain. Kenties elämä joskus on vain perusarjen rullausta. Eikö ole se sanontakin:
"life is what happens when you are busy making other plans"?
Enkä voi valittaa, että arkeni olisi jotenkin epämiellyttävää. Sitä se ei todellakaan ole. Mutta olisi kiva löytää taas tarkemmat visiot tulevaisuuden polusta.

Tämmöisiä positiivisia aatoksia tänään. Eksistentiaalista hyvinvointivaltio-ongelmaa kaikessa kauneudessaan. Pliis sanokaa, että te muutkin olette yhtä eksyksissä. Yhtä heikoin perustein.
2 comments:

  1. Den känslan låter bekant, hej ålderskris? 😳

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa - jag vill gå tillbaks några år!

      Delete


Back to Top