Pages

Wednesday, 8 April 2015

Jäänainen

Back in business. Mukavat 68 lukematonta meiliä yhden päivän loman jälkeen. Mutta nyt taas vauhdissa kiinni.

Norja oli kaiken kaikkaan positiivinen yllätys.  Eikä edes niin kallis kuin olin kaikista kauhutarinoista päätellyt. Eräskin kaverini oli maksanut kahdesta kahvista ja leivoksesta 40 (!) euroa. Tosin maaseutu on varmaan Osloa halvempi. Norja on pullollaan mielettömiä maisemia, ja pienet vuoristokylät on sympaattisen näköisiä. Junamatka taasen oli loistava idea, sillä siinä sai tehokkaan pikakatsauksen maasta. Hiihtoreissut kannattaa tosin varata ajoissa, ainakin Pääsiäinen oli täysin buukattu kaikissa suurimmissa hiihtokeskuksissa.

Yllätyin kuinka lähellä kieli on ruotsia, ymmärsin melkein kaiken mitä norjalaiset puhuivat. Tosin kun yritin vääntää suomenruotsia sellaisella kivalla itseloihtimallani iloisella norjalaisaksentilla, he eivät kyllä tajunneet mitään. Kuulostin varmaan heidän korviin siltä, että after skissä oli nautittu yksi liikaa. Emmekä muuten käyneet after skissa kuin kerran. Eniten naurattaa kuitenkin jenkin ääntämisesitykset. Voitte vain kuvitella miltä sanat Myrkdalen, Hafjell ja hyggelig kuulostaa amerikkalaisaksentilla. Myös suomen- ja ruotsinkielen sanat kuten pulkkamäki, lumiukko, gummistövel, snö ja smörgås saavat vedet valumaan silmistä. 

Anyways, lähden ilomielin Norjaan uudelleen joskus. Jostakin syystä nämä naapurimaat vaan aina jäävät paitsioon reissuja suunnitellessa. Esimerkiksi Pietari olisi varsinkin nyt halvan ruplan aikaan loistava pidennetyn viikonlopun kohde. 


Ja niin, kävi muuten ilmi, että Turisti sai välilevyn pullistuman, eli olin kenties vähän turhan kriittinen sen kipuvalituksen suhteen. Jep, helvetissä on varmaan ikioma paikka varattuna allekirjoittaneelle. 
No comments:

Post a Comment


Back to Top