Pages

Sunday, 5 April 2015

Skiing in Norway.

Hilsen fra Norge!
Norja on yllättänyt positiivisesti tähän mennessä. Oslo vaikutti sillä pikakatsannolla, jonka kerkesin saamaan, kauniilta kaupungilta. Ihmisiä siellä ei tosin ollut paljon yhtään, sillä koko kaupunki oli lähtenyt hiihtämään Pääsiäiseksi. Kävimme torstaina syömässä mereneläviä Ondassa, joka sijaitsee aivan meren äärellä. Maisemat ja auringonlasku Tjuvholmenista oli kaunista, mutta syömäni seafood platter vuoren jälkeen, en tarvitse mitään merestä vähään aikaan. 

Perjantaina lähdimme pitkän aamiaisen jälkeen junalla Oslosta Voss -nimiseen kylään. Juna oli Oslo - Bergen reitti, jota kehutaan erääksi maailman kauneimmista junareiteistä. Väittämä ei ole ihan tuulesta temmattu, kauniit vuori-, fjord- ja jokimaisemat pisti silmät pyöreiksi. Otimmekin paljon makeita videoita. Kuvia oli vähän hankalampi ottaa, sillä kaikissa heijastui lasi. 5,5 tunnin junamatkan jälkeen saavuimme Vossiin, mistä otimme taksin Myrkdaleniin (missasimme viimeisen bussin, mikä tuli melkoisen kalliiksi).

Myrkdalen on pieni hiihtokeskus, joka on aika perhekeskittynyt. Mutta sopii meille, sillä halusimme lähinnä rentouttavan hiljaiseloon menevän Pääsiäisen. Täällä ei myöskään tarvitse jonottaa mihinkään, ihmisiä on juuri sopivasti. Sanoisin, että Norja on Suomessa ehdottomasti aliarvostettu hiihtokohteena. Tulen tänne varmasti uudelleen! 

Eilen kävimme laskettelemassa - minä ensimmäistä kertaa melkein 20 vuoteen. Keli oli mitä loistavin, joten päivä oli osaltani onnistunut heti aamulla kun näin auringonsäteet. Laskettelukin sujui super hyvin. Olin itsekin ihan ällikällä lyöty. En tajua miksi olen haaskannut viimeiset 10 vuotta lumilautailuun, joka on paljon vaikeampaa. 

Turistiin verrattuna olen kuitenkin ihan noviisi, Coloradon valtavissa hiihtokeskuksissa kasvanut entinen kilpalaskettelija meni omia reittejään ja ehkä noin viisinkertaisella vauhdilla. 
Täälllä on kuitenkin todella hyvät puitteet omiin seikkailuihin, sillä mäissä ei ole sivuilla yhtään puita, vaan kaikki on avonaista laskettelualuetta. Jos haluaa vaikeampaa, menee vain aurattujen alueiden ulkopuolellta tai vaeltaa sukset olalla korkeammille huipuille. Ironista on se, että kuunneltuani puolet päivästä sitä miten hyvä laskettelija hän on (jenkkimäistä nöyryyttä) Turisti onnistui nyrjäyttämään selkänsä eilen eikä pysty nyt laskettelemaan (eikä melkein liikkumaan). Äidillisenä ihmisenä sanoin vain että "carma is a bitch" ja menen kohta yksin mäkeen. Tough love. Mikä nyt tietysti on tylsää. Toivottavasti sankari paranee kohta. Mäkeen, mars!


Oslo by night

Bergen train

Ihania vuorimaisemia junasta.
Näkymät huoneesta. Loveeee

Pose

In action
Selfie?
Happy after skiers


Cool.

2 comments:

  1. Oliko matka hyvin kallis verrattuna muihin hiihtokohteisiin? (siis suomen ulkopuolella oleviin tietenkin).
    Kuulostaa jokatapauksessa upealta reissulta, itsellekin tuli kauhea hinku mäkeen ! Olette muuten tämän turistin kanssa eri soma pariskunta;)

    ReplyDelete
  2. Kiitos ;).
    No lennothan oli halvat Osloon (140 euroa, Finnair) ja varsinkin jos jää lähimaille niin junakaan ei tule kalliiksi. Jos tännepäin haluaa, niin olisi tietysti voinut lentää suoraan Bergeniin. En usko, että nekään lennot kovin kalliita on. Asuminen (me olemme kivassa rinnehotellissa) on halvempaa kuin Suomessa (en oikein tiedä Alppien hinnoista) ja hiihtoliput varmasti halvempia kuin esim Alpeilla. Mututuntumalla sanoisin, että Alpeilla ruoka ja juoma on joko vähän halvempaa tai aika samoisssa hinnoissa. Siellä on tosin varmaan aurinkoisempaa (?). Mutta suosittelen ehdottomasti Norjaa edes vaihteluna :)!

    ReplyDelete


Back to Top