Pages

Monday, 25 May 2015

Made in Finland

Tapasin tuossa viime viikolla Little Mrs Finland -bloggaajan. Karoliinan perheineen on päättänyt ostaa tämän vuoden ajan vain Suomalaisia tuotteita ja kirjoittaakin aiheesta blogia yhteistyössä Avainlipun kanssa. Sen lisäksi, että mielestäni tuo on ihan loistoidea, hän on lakimies, joten meillä kyllä riitti juttua. Outoa muuten, miten lakimiehet aina jotenkin tuntevat solidaarisuutta. Toisen lakimiehen kanssa on aina jotain mistä jutella (asioista joita "muut" eivät jaksa kuunnella kauaa haha).

Anyways, itsekin yritän kiinnittää enemmän huomiota siihen, että ostaisin suomalaisia elintarvikkeita ja muita tuotteita. Mielestäni on tärkeää arvostaa oman maan tuotantoa (= työpaikkoja), jotta tässä jossain vaiheessa päästäisiin nousukurssille. Haluaisin vähentää riippuvuuttamme ulkomaisista elintarvikkeista ja esimerkiksi energiasta. Sitä paitsi, kun miettii miten paljon myrkkyjä hedelmiin ja vihanneksiin oikeasti pitää laittaa, jotta ne säilyisivät matkan tänne asti niin etoo ajatuskin espanjalaisesta paprikasta. Onkohan meillä joku alemmuuskompleksi minkä takia ihannoimme niin kovasti esimerkiksi italialaisia ja ranskalaisia ruoka-aineita? Stockan delikin on niiiiin hieno, kun se on täyteen ahdettu ulkomaisia gourmet tuotteita. Mielestäni puhdas skandinaavinen ruoka on yksinkertaisuudessaan kyllä paljon parempaa.

Tässä aasinsiltaa pitkin pala Suomea kauneimmillaan. Siis montakohan kertaa voin toistaa, että rakastan Hietaniemeä?

2 comments:

 1. Eiiii :D

  http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173674-suosi-suomalaista-vie-ojasta-allikkoon

  Ei vaan, tuossa vaan yksi näkökulma asiaan :)

  Tykkään sun blogista tosi paljon, sulla on sana hallussa ja hyvä meno! Ja ekonomina hatun nosto rohkealle uranvaihdokselle ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos :) Ihana että joku kommentoi joskus... Mutta joo, kyllä tuossakin on pointtinsa, huonoa laatua ei tietenkään kannata tukea. Uskon kuitenkin että maan sisällä löytyy kilpailua sen verran, ettei täällä ihan p***a laatua voisi myydä ilman että markkinaosuus romahtaa ja lopulta joutuu poistumaan markkinoilta. Suomalaiset tuotteet nyt ovat mielestäni aivan yhtä laadukkaita kuin muut. Ja myrkyllä kyllästettyjen kasvisten/hedelmien raahaaminen tänne on vain järjetöntä. Puhumattakaan niistä goji-marjoista :D

   Delete


Back to Top