Pages

Wednesday, 10 June 2015

Live fast and..?Olen vähän erikoisessa tilanteessa.

En ole tosiaan nukkunut kunnolla neljään viikkoon, mikä on siis itselleni todella epätyypillistä. Olen elänyt aika kovalla tahdilla monta vuotta (ajoittain enemmän ajoittain vähemmän, mutta perustahti on aika aktiivinen). Olen silmät ristissä mutta levoton. Huomaan, että olen hajamielinen ja fokus on heikentynyt. Kun pää laskeutuu tyynylle illalla, ajatukset juoksevat. Tai sitten nukahdan, mutta herään aamuyöllä ja mieli alkaa laukkaamaan, hermostun ja haluan mennä treenaamaan. Mutta, kun nousen ylös olen ihan poikki. Pari kertaa olen romahtanut takaisin sänkyyn. En kuitenkaan malta jäädä siihen pyörimään, kun uni ei kuitenkaan tule. Pelottaa ajatus siitä, ettei ole mitään tekemistä.

Lääkäri ja psykologi sanovat, että nyt pitää hiljentää tahtia. Kun on henkistä painetta niin fyysistä painetta pitäisi kuulemma vähentää. Itse taas olen ajatellut, että jos kerran ei väsytä niin vedetään sitten kaikki ilo irti. Pointti on kuitenkin se, että joko hiljennän nyt tahtia tai sitten mennään jossain vaiheessa, ei välttämättä vasta kuin vuosien päästä, mutta jossain vaiheessa, yli reunan.

Ja tiedostan, että nyt kroppa on alkanut pistämään vastaan. On mennyt kauan lujaa, mutta hyvä kunto ja nuori ikä on pitänyt pinnalla. Olen aina pystynyt nukkumaan ihan hyvin ja olenkin ollut tarkka yöunistani. Yhtäkkiä se kunnon kolmas peruspilari, eli uni, alkaa pettämään.

Mitään todella tavallisesta poikkeavaa ei kuitenkaan ole tapahtunut. Onhan sitä viime aikoina kertynyt vähän enemmän mietittävää kuin aiemmin. On aivan uusi ura, joka vaatinut totuttelemista ja pakottanut miettimään identiteettiä uusiksi, ongelmia vuokralaisen kanssa, keittiöremonttia, muuttopohdintaa, perhejuttuja, stressaava parisuhde (nyt entinen), monta uutta ystävää ja paljon juhlia/eventejä.

Yli viikon treenitaukoa ei valehtelematta ole ollut varmaan kolmeen vuoteen. Kun käsi murtui, juoksin lenkit ja joogailin käsi kipsissä. Lääkäri ja psykologi sanoivat, etten saisi nyt liikkua kovalla tempolla. Se tulee olemaan ongelma. Ainut mitä voin tehdä on, että siirrän muutamat treenit hot joogaksi. Mutta en kyllä millään pysty olemaan treenaamatta edes tätä viikkoa loppuun. Tiedän, että se on vähän pakonomaista, mutta mutta...

Sain eilen nukahtamislääkettä ja se kyllä löi tajun kankaalle kymmenen jälkeen. Heräsin kuitenkin taas viideltä. Päätin kirjoittaa tänne näitä juttuja auki. Ehkä se auttaa. Onko muilla kokemuksia tällaisesta?

2 comments:

  1. Huh, kuulostaa todella ikävältä tilanteelta. Itselläni on ollut pari pidempää unettomuuden jaksoa liittyen stressaaviin elämäntilanteisiin. Unenpuute tuntuu todella kurjalta, mielestäni vähän samalta kuin krapula. Kannattaa varmaan suosiolla kuunnella lääkäriä ja psykologia, ja pitää edes tämä viikko taukoa liikunnasta. Tarkoitan tällä nyt ihan totaalista lepoa, maksimissaan ehkä kävelyä, ei siis treenin vaihtamista hot joogaan ;) Ylirasittunutta ja väsynyttä kroppaa treeni ei todellakaan kehitä, vaan rasittaa ja stressaa entisestään. Lihakset ja kunto kehittyvät levossa, joten voit jopa yllättyä positiivisesti pienen treenitauon jälkeen :) Parempi mielestäni levätä nyt lyhyempi aika, kuin myöhemmin ehkä paljon pidempään. Paras ei nimittäin ole se, joka tekee eniten vaan se, joka tekee fiksuiten. Tsemppiä ja kiitos kivasta blogista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä, se tuntuu ihan krapulatilalta :(. Pitää yrittää kuunnella, sillä tämä unettomuus on äärimmäisen turhauttavaa. En ymmärrä miten jotkut kestävät tämmöistä ihan kroonisestikin. Palautus tekisi hyvää - tiedostan sen. Mutta mieli potkii kyllä pahasti vastaan. Vaikeaa. Vaikkei sitä ehkä ulkopuolinen voi ymmärtää. Ja kiitos kovasti kommentistasi :)! Ihanaa kesää sinne!

      Delete


Back to Top