Pages

Saturday, 26 September 2015

Bookworm...ish

Olen yrittänyt lukea taas enemmän kirjoja. Olen lapsesta asti lukenut aika paljon, tosin oikiksessa opiskellessa ja työelämään siirtyessäni kirjojen lukeminen väheni, kun sitä päivisinkin tuli vietettyä niin paljon aikaa kirjojen parissa.  

Juuri ennen nukkumaanmenoa luen yleensä aina muutaman aukeaman, mikä tainnuttaa aika hyvin. PAITSI, että erehdyin aloittamaan Keplerin Stalker -rikosromaanin, joka on ihan älyttömän creepy murhapaikkakuvauksineen, joten nyt adrenaliinitaso lähinnä on noussut kun pitäisi nukahtaa. Jos jännityksestä pitää, niin voin suositella. Jos joutuu viettämään yönsä yksin, kuten meikäläinen, niin en voi suositella

En ole koskaan oikein lukenut dekkareita (oikei, Kitty/Neitietsivää ja yleissivistykselle pakollista 10 Pientä Neekeripoikaa/Eikä yksikään pelastunut ei lasketa), mutta Hanna sai minut ylipuhuttua kokeilemaan. Nyt olen sitten taistellut mielikuvitusta vastaan joka ehtoo lampun sammuttua. Ja vielä olisi 523 sivua lukematta. Kiitti letuista. 

Olen tykännyt lukea vähän vanhempia kaunokirjallisuuden klassikoita kuten Brontën siskosten, Hemingwayn, Kafkan, Steinbeckin, Scott Fitzgeraldin, Oscar Wilde ja DH Lawrencen teoksia. Yksi suosikkini on myös amerikkalainen nykykirjailija John Irving, jonka kirjoista parhaimmat on Cider House Rules ja The World According to Garp

Kotimaisista kirjoista taas ehdoton suosikkini on Tuntematon Sotilas (aivan loistava kirja!). Pidän myös Sofi Oksasen kirjoista. Olen myös kahlannut läpi Anna Kareninan, mutta ai ai ai, millä tuskalla. Nyt kesällä luin Rich Dad, Poor Dad. Kirja oikeasti avarsi ja muutti ajatusmaailmaani rahasta ja liiketoiminnasta. Suosittelen todella lämpimästi jos on omasta taloudestaan kiinnostunut. 

Muita hyviä on mm: 
East of Eden
Sons and Lovers
The Picture of Dorian Gray
Candide
ja tietysti jokaisen romantikon must read: Wuthering Heights (sieltä ne realistiset miesihanteet kumpuavatkin haha)

Seuraavaksi lukulistallani on varmaankin
Moby Dick ja
Voittamisen Anatomia

Onko teillä jotain hyviä lukuvinkkejä?

Käytiin kollegan kanssa kuvattavana Funboxissa Markkinointiviestintäviikolla. Kaunista, haha.
2 comments:

  1. Sorry! Jag varnade ju nog att de är skrämmande... Men bra!

    ReplyDelete


Back to Top