Pages

Sunday, 1 November 2015

Hyötyliikunnan merkityksestä

Luen parhaillaan urheilulääkäri Aki Hintsan kirjaa Voittamisen Anatomia. Lääkäri suositteli sitä minulle silloin keväällä kun menin aika ylikierroksilla ja kärsin unettomuudesta. Kirjassa käydään läpi sitä, miten tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi ja mm lepo/uni on urheilijalle. Kirjassa puhutaan myös hyötyliikunnan merkityksestä. Hyötyliikunnalla on valtava merkitys ihmisen fyysiseen (ja sanoisin kyllä henkiseenkin) hyvinvointiin. Itse olen vankka hyötyliikunnan puolestapuhuja.

Hoidan arkilogistiikkani apostolin kyydillä aina jos vain mitenkään mahdollista. Kävelen töihin (n 3 km yhteen suuntaan), kauppaan, kaupungille, salille, luisteluun, juna-asemalle. Joskus raahatessani miljoonaa kassia 10 cm koroissani mietin kyllä että joku minulla varmaan viiraa päässä, mutta en vain yksinkertaisesti tykkää käyttää julkisia, jos ei ole ihan pakko. Pyöräilynkin sijasta valitsisin kävelyn. Kävelen myös aina raput (ja joo, asun 5. kerroksessa). Jos pitää mennä kauppaan tai viemään roskiksia niin näen sen liikunnan mahdollisuutena. Bonuksena. Enkä oikein ymmärrä, että miksi maksaa esimerkiksi ryhmäliikunnasta, jos sinne menee ratikalla? Sehän on vähän paradoksaalista.

Sanotaan että pitäisi pyrkiä kävelemään n 10.000 askelta päivässä.
Meillä oli jossain vaiheessa töissä kilpailu kertyvistä askeleista, jolloin seurasimme kännykän sovelluksilla kertyvien askelten määrää. Voitin aivan ylivoimaisesti. Minulla kertyy keskimäärin 17.000 askelta päivässä.

Hyvinvoinnista puheenollen, meillä alkaa huomenna Mindfulness -kurssi töissä. Tekee varmasti oikein hyvää kaltaiselleni multitaskaajalle, jolla on aina tuli perseen alla. Aionpa vielä käydä ihan Yin joogassakin myöhemmin illalla. Kun nyt kerran aiotaan keskittyä keskittymiseen niin keskitytään oikein kunnolla.

Kohta pääsen kävelylle siskoni ja hänen aivan ihanan Tallinnasta pelastetun koiranpennun kanssa. Pikkukaveri on niin sydämensulattava, että meikäläiselläkin nousee vähän äidillisiä tunteita.

Tämän lähemmäksi Halloween pukeutumista en päässyt tänä viikonloppuna.


No comments:

Post a Comment


Back to Top