Pages

Wednesday, 9 December 2015

Koh Samet - toimettoman lomamatka

Thaimaan reissu meni tosi hyvin, mutta tuntui siltä, että oli aika tulla takaisin kotiin. Tuo 9 päivää matkoineen riitti hyvin. Reissu oli ensikosketukseni niin Thaimaaseen kuin ylipäänsä Aasiaan. Olen ollut jotenkin todella west-bound reissuissani, joten nyt sai hyvää vaihtelua.

Koh Samet oli kiva saari, joskin rantaviiva ei ollut aivan optimaalista, sillä vesiraja oli niin korkealla, ettei auringonotolle itse asiassa meidän rannalla jäänyt tilaa ollenkaan. Kävelimmekin muutaman kilsan päässä sijaitsevalle ihanalle rauhalliselle paratiisirannalle kolmena päivänä viidestä. Turkoosi meri ja aivan hienon hieno valkoinen hiekka oli itselleni jotain uutta ja ihanaa. Koh Samet oli rauhallinen paikka, joten rentoutusta kaipaavalle se toimii, mutta viikko on mielestäni aivan max. Sen jälkeen on jo tekemisen puute. Mikään kekkerimesta se ei ollut.

Matka saarelle oli kenties vähän liian pitkä. Ensiksi lento Bangkokiin reilu 9h, minkä jälkeen taksi saaren lähisatamaan 2,5h ja sieltä pari tuntia myöhemmin  45 min venematka saarelle.
Se taksikyytihän on sitten aivan omaa luokkaansa. Luulimme kuolevamme. Emme edes siinä aivan kammottavassa 24h-putkeen-hereillä -koomaväsymyksessä kyenneet autossa nukahtamaan, sillä koko ajan sai pelätä että ajamme kolarin. Loppujen lopuksi olin kuitenkin niin poissa että itsesuojeluvaistokin antoi periksi ja vedin sikeitä viimeisen tunnin taksissa.

Päivät rullasi omalta osaltani aika samaa rataa; aamulla lenkkiä, aamupalaa, rantaa, uimista ja lukemista, musiikin fiilistelyä, bisseä ja drinkkejä, tuoreita hedelmiä ja thaikku-illallisia. Emme tehneet mitään suurempaa tutkimusmatkailua alueelle vaan vedettiin aika iisisti ja ilman suunnitelmia. Juuri minunlainen tapa matkustaa. Olen aika go with the flow henkinen kun pääsen maan rajojen ulkopuolelle. Stressaa jos joku suunnittelee joka askeleen ja päivät ovat suorittamista turistinähtävyydestä toiseen. Vaikka suorittaminen erityisalaani onkin, haha. Huomenna voisin kertoa vähän fiiliksistäni Bangkokin suhteen. Kaupunki nostatti tunteita jonkin verran.

No comments:

Post a Comment


Back to Top