Pages

Saturday, 2 January 2016

Päämäärättömänä Milanossa.

Eilinen päivä Milanossa oli aika tyhjäkäyntiä. Ei niin, että olisi ollut dagenefter, vaan siksi, että kaikki oli kiinni. Olisipa edes museot olleet auki niin olisi tullut käytettyä aikaa jotenkin hyödyllisesti. Sen sijaan nukuin yhdet päikkärit ja menin yhdeltätoista nukkumaan ja heräsin vasta 11h myöhemmin tänä aamuna. Ainakin joulunaikaan kertyneet univelat alkaa kohtapuolin olla kuitattu.

Mutta tosiaan, täällä ei muuta kuin käppäilty ympyrää ja katseltiin niitä juttuja mitä ulkoa pystyi ihastelemaan, kuten Arco Della Pace (Riemunkaaren näköinen härpäke), Parco Sempione (Hyde Parkin ja Central Parkin vastaava) sekä Naviglin alue, jossa piti olla makeita drinkkipaikkoja. Illalla oli niin sumu, ettei siitä kanava-alueesta kyllä pahemmin näkynyt ulkoakaan.

Siskoni lähti reippaasti liikenteeseen jo ennenkuin heräsin, joten kohta minunkin on määrä lähteä lompsimaan jonnekin.  On muuten jotenkin huvittavaa, että vaikka olen kotona arjessa todella päätön kana joka juoksee paikasta toiseen, en matkustaessa jaksa kiirehtiä ja stressata yhtään. Nukun niin kauan kuin huvittaa ja menen miten sattuu ja milloin huvittaa. Tämähän on loma! Nautiskelen mieluummin hitaasti atmosfääristä ja tarkkailen ympäristöä.

Ajatuksenani olisi käydä Quadrilatero d'Oro -muotialueella ja sitten lyöttäytyä siskon seuraan katsomaan Leonardo da Vincin l'Ultima Cenaa (Viimeinen Ehtoollinen).


Shoppailua on sitten tehty ihan antaumuksella. Merkkiliikkeissä on täällä kaupungissa ollut alennuksia (esim Prada -50 %) ja kävin myös Serravalle -outlet alueella, missä tarttui mukaan kiitettävä määrä kamaa. Nyt plakkarissa on neljät korkokengät (voin esitellä joskus toiste) ja vähän vaatteita. Mitenköhän aion saada kaiken käsimatkatavaroissa takaisin Helsinkiin... Siinäpä pähkinä.

No comments:

Post a Comment


Back to Top