Pages

Saturday, 6 February 2016

Hyvä maratonharjoitteluohjelma hakusessa


Tänään on noin neljä kuukautta Tukholman maratoniin ja  päätin avata maratonharjoittelukauden. Päästäkseni alle 3:45 h aikatavoitteen, on juoksuvauhdin oltava 5:19 per km. Vauhtikestävyyttä on siis saatava ylös. Viime maratonissa keskinopeus oli 5:29 min/km. Vaikkei se ehkä noviisille vaikuta isolta erolta, voin kertoa, että kun köpöttää 42 kilometriä niin 10 sekunninkin erot per kilometri alkaa tuntua - varsinkin lopussa.

En ole aiempiin maratoneihin harjoitellessa noudattanut mitään tiettyä juoksuohjelmaa. Lueskelin netissä vähän jotain maratonharjoittelusta yleisesti ja menin sitten aika pitkälti oman gut feelingin mukaan. Yksi syy siihen miksen ole ohjelmia noudattanut on se, ettei ne tue kuntosaliharjoittelua. Ohjelmat ovat pitkälti juoksukeskeisiä. (Ylläri sinänsä - nehän ovat juoksuharjoitteluohjelmia.)
Itselleni on kuitenkin ollut tärkeää treenata salilla 2-3 kertaa viikossa myös maratontreenikausilla.

Nyt ajattelin kuitenkin heittäytyä villiksi ja pohdin, että googlaisin itselleni 4 kuukauden juoksuohjelman 3:45 aikaan tähtäävälle, ja noudattaisin sitä kuin piru raamattua. Tai kuten juristi lakikirjaa. Sillä lailla oma lehmä ojassa soveltaen. Kun niitä tuossa aikani tutkiskelin päädyin nyt kuitenkin siihen, että ne yhä vieläkin sisältävät pelkkää juoksua 5-6 kertaa viikossa. En kestä! En oikeasti jaksa vain juosta 16 viikkoa putkeen.

Pitäisiköhän vain valita yksi ohjelma ja lisätä siihen 2 saliharjoittelua viikkoon? Tekisi kuitenkin hyvää seurata edes jonkinlaista ohjelmaa, jotta saan nuo eri kestävyysalueet (peruskestävyys, vaihtukestävyys ja maksimikestävyys) kunnolla haltuun.

Jos teillä on vinkata jotain hyvää - mutta myös salitreeniä sisältävää - maratontreeniohjelmaa 3:30-3:45 aikaan tähtäävälle niin pliiiiiiis auttakee naista mäessä!

Tänään tapahtui myös jotain muuta vieläkin jännittävämpää ja suurempaa tämän naisen elämässä. Mutta kerron siitä huomenna.
Okei, huonoin tiisaus ikinä. Puss <3

3 comments:

 1. Min kompis Emma har varit med och dragit maratonskola i nån springförening, så hon kanske har några tips?! Och vaaad är det som hänt!? Jag vill veta NU!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah så var det ju - jag måste kanske fråga henne också om tips på bra program. Nååh, om du läser nyaste inlägget så får du en clue ;). Som tur ses vi på fredag så hinner vi gå igenom allt som hänt :) kram tills dess!!

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete


Back to Top