Pages

Sunday, 6 March 2016

Löhöttää.

Arvatkaa mitä aion tehdä tänään?

En yhtään mitään.

Aion oikeasti aktiivisesti valita olla tekemättä yhtään mitään. Ei lenkkiä, salia tai sosiaalista toimintaa. Aion lötköttää sohvalla pyjamassa koko päivän. Jos on aivan pakko, suoritan ehkä muutaman banaalin tehtävän, joiden vaatimustaso on lähinnä avata pihalla olevan jätesäiliön kansi ja heittää roskapussi sinne. Tai änkeä pyykit koneeseen ja sieltä kuivumaan. 

Olin päättänyt että juoksen puolimaratonin lauantaina ja saleilein sunnuntaina, mutta lihakset ovat kipeät ja väsyneet. Olin eilen jo täyttämässä energiajuomapulloja lenkkiä varten, kun päätin, että ei. Aion vain levätä koko päivän. Katsoinkin kokonaiset 2,5 elokuvaa ja päivän suorittaminen koostui siitä, että kävin kaupungilla vaihtamassa hiilihapposäiliön. Illalla raahauduin vielä Primulaan tapaamaan ystävää, jota en ollut nähnyt puoleen vuoteen. Mutta menin puolen yön jälkeen nukkumaan ja heräsin kymmeneltä. 

En edes muista milloin olisin ollut näin passiivinen. Joskus vuosia sitten saattoi käydä niin että katsoin sarjoja koko päivän, mutta nykyään on aina tehtävä jotain. Tavattava jota kuta.

Eritoten viime vuonna juoksin kuin päätön kana paikasta toiseen. En oikein uskaltanut pysähtyä ja menin jopa ylikierroksilla välillä. Ahdisti. Nyt pystyn vähän paremmin vetämään vaihdetta pienemmälle ja olemaan jouten. Täytyy sanoa, että vaikka tässä istuessakin lonkkaa särkee (joo, olen vanha) niin tekisi vähän mieli lähteä salille. Lenkki ei tuossa säässä niinkään puhuttele - mutta salitreeneistä oikeasti nautin.  Ja sen verran on suorittaminen veressäni, että tämän tyyppiset löhöilyt saa jäädä harvinaiseksi pakkopullaksi. Mutta ehkä se, että kroppaa kolottaa ja lihaksia särkee, on merkki jostakin mitä kannattaa kuunnella. 

Rauhallista sunnuntaita.
No comments:

Post a Comment


Back to Top