Pages

Friday, 11 March 2016

Takuuaika loppu.

Juttelin alkuviikosta erään tutun kanssa lapsista ja totesin siinä, että tällä hetkellä tuntuu, että voisin ajatella hankkivani lapsen 34-vuotiaana. Kun ei oikeasti yhtään tee mieli lasta ja se jättäisi vielä nelisen vuotta aikaa nauttia vapaudesta ja omaan napaan tuijottamisesta.
Keskustelukumppani totesi siihen, että enkö tiedä että hedelmällisyyteni romahtaa 30-vuotiaana, ja ettei sitä lasta saa ollenkaan helposti enää silloin.

Minä vähän suutahdin. Ensinnäkin, minulle ei ole koskaan aiemmin sanottu, että ikäni rajoittaisi elämääni. Koin, että ensimmäistä kertaa elämässäni joku minua nuorempi totesi, että en ikäni takia voi saada samaa kuin hän. Huomasin, että jouduin puolustuskannalle. Se oli minulle uutta. Yleensä kaverini ovat sitä mieltä ettei lapsia todellakaan tarvitse hankkia parikymppisenä, onhan 40-v uusi 30. Sitä paitsi eikö se hedelmällisyys tipu jo 21-vuotiaasta eteenpäin? Samaan konkurssiinhan se 30 versus 34 sitten menee. En usko, että kysymys oli tarkoitettu mitenkään loukkaavaksi, mutta hämmennyin omasta reaktiostani. Ehkä reaktioni kumpusi siitä, että kommentti osui arkaan paikkaan, koska sisimmissäni tiedostin, ettei se ollut aivan tuulesta temmattua. Jokin sanoo minulle, että tämä on vasta alkua. Let the games begin!2 comments:

  1. Äh,,försök skaka av dig såna negativa personers åsikter, don't let them drag you down. Var och en lever sitt eget liv och fattar sina egna beslut. Kan int folk bara låta bli att sprida olustiga känslor i sin omgivning...? Och att få barn närmare 40 är faktiskt mer regel än undantag nuförtiden!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes det tänker jag inte göra. Om nån viss stressa över att den måste skaffa barn pga ålder så go ahead - men vet nu inte om det är den rätta orsaken att göra barn. Roligt att ens någon kommenterar här - tack :)!!

      Delete


Back to Top