Pages

Sunday, 1 May 2016

Glada Vappen!

Vappu on lempijuhlani. Jengi on epäsuomalaisen hyväntuulisia  ja ekstroverttejä. Pidän siitä juhlahumusta. Ostin perjantaina vappukoristeita kotiin ja täytin jääkaapin kaikella vappuruualla sekä kuplivalla. Oma traiditioni on tehdä joka vuosi omia munkkeja ja myös eilen tein ison kasan munkkeja. Pidimme vähän niin kuin avoimet ovet kotona ja ihmisiä tuli ja meni illalla. Jos Mantan lakitus on minulle jokavuotinen must niin niin on kyllä vappupiknik Ulliksellakin. Olemme olleet siellä joka vuosi niin kauan kuin muistan. Paitsi jonain aivan koirankeli ilmalla olemme leiriytyneet heti aamupäivästä jonkun luokse. Yleensä en jaksa pahemmin bailata aattona, vaan säästelen voimia Vappupäivään. Eilenkään en vaan oikeasti jaksanut lähteä minnekään baariin muiden kanssa vaain jäimme katsomaan tyhjin silmin jotain leffaa ja menimme yhdeltä nukkumaan. Olin juossut päivällä 20 kilsan lenkin joten varasto oli semi tyhjä senkin takia.

Mutta hyvä niin! Nyt heräsinkin 7.40 ja ja kohta lähtee käyntiin aamun munkinpaistosessio. Kuuntelen yleensä musaa, paistan munkkeja ja juon lasillisen skumppaa jo ennen Ullikselle menoa. Sitten pitäisi pakata pullot, kertakäyttölautaset, ja ruoat jotenkin fiksusti mukaan ja lähteä käpsimään Kaivariin. Onneksi tästä Kapteeninkadulta ei kovin pitkä matka ole talsia.

Omassa ruokakorissa on tänä vuonna mm nakkeja, perunasalaattia, mansikoita, juustoja, croissantia, patonkia, feta-pinaattipiirakkaa ja munkkeja. Kaveripariskunta tuo vielä oamt eväänsä. Nälkää ei siis nähdä. Onneksi meillä on myös retkipöytä ja -tuolit joten emme kata ja syö mutavellissä maatasolla.

Ja se kaikkein tärkein onnistuneen Vapun elementti - eli aurinko - näyttää aivan mainiolta - kerrankin! Mahtavaa ja iloista Vappua teille kaikille.

Kuten oikiksessa oli tapana heittää:
 In i dimman!
No comments:

Post a Comment


Back to Top