Pages

Sunday, 8 May 2016

Näköjään kaikki menee.

Kolme päivää on kulunut ilman, että olen avannut telkkaria kertaakaan tai itse asiassa läppäriäkään, muutamaa duunijuttua ja bloggausta lukuunottamatta. Sen sijaan olen lukenut niin rannalla, altaalla kuin huoneessani melkein tauotta. Lasillinen viiniä (All Inclusive hotellin viinit ei muuten ole mitään herkkua, mutta that's another story) ja kirja on ollut aivan mahtavaa seuraa iltaisin.

Ensimmäinen kirja jonka luin loppuun oli Minä Zlatan Ibrahimović. Jalkapallo ei rehellisesti sanoen ole koskaan kiinnostanut minua pätkääkään. Voin vannoa, etten ole ikinä nähnyt yhtäkään jalkapallomatsia alusta loppuun, joten tietämykseni pelistä on aivan nolla, zero, nada. Mutta otin kirjan landelta mukaani ja se oli itse asiassa aika hyvä. Zlatan on kaikessa temperamentissään aivan mahtava tyyppi (kuumakalle-koviksiin pystyn jotenkin aina samaistumaan). Opin myös jalkapallomaailmasta todella paljon uutta. Siis voitteko oikeasti käsittää, että Barca (FC Barcelona) maksoi Zlatanista 70 miljoonaa euroa (50 milj € käteistä + 20 milj € arvoisen pelaajan)?! Siis 70 miljoonaa euroa yhdestä parista jalkoja?? Ja vain koska Barcan valmentaja oli idiootti (okei, nyt olen kuullut vain Zlatanin version tapahtumista), joka ei voinut kestää semmoista egoa joukkueessaan, hänet myytiin vain vuosi myöhemmin AC Milaniin 24 miljoonalla eurolla. Vaikka kyvyt siis oli aivan samat. Huhhuh. Siinä oli valmentajalla kallis luonnevika.
 Anyways, kinnostukseni jalkapalloa kohtaan, tai hmm, Zlatania kohtaan nousi kirjan myötä. Kannattaa lukea, vaikka olisi jalkapallonoviisi.

En ehtinyt käymään kirjastossa ennen reissua joten otin mitä kotoa löytyi. Kaverini oli antanut minulle joskus The Thornbirds -pokkarin  (suomeksi "Okalinnut") luettavaksi kun tyhjensi kaappejaan. Suhtauduin vähän skeptisesti kirjaparkaan. Muistin että  siihen liittyi pappi ja nainen ja mahdoton rakkaus (papin piti pysyä selibaatissa). Kun Zlatan oli viety finaaliin rupesin lukemaan kyseistä vanhaa vajaa 600 sivuista rakkausromaania. Ja siis, niinhän siinä kävi, että olen nyt Okalinnut sitä ja Okalinnut tätä, sillä kirja vei mukanaan. Ei ole enää kuin 200 sivua jäljellä joten alan jo hermostua että mitä keksin seuraavaksi. Onneksi täällä hotellilla on pisteitä johon jengi on jättänyt pokkareita, eli ensi silmäyksellä ainakin Harlequin novelleja löytyy. Toivottavasti myös muuta.

No comments:

Post a Comment


Back to Top