Pages

Thursday, 29 September 2016

Mitä yhteistä on synnytyksellä ja New Yorkilla?Koska olen tunnettu suorasukaisuudestani niin annetaan tulla. Kuten arvata saattaa, mielestäni Nyki oli aika pettymys. Voi olla, että huonot hermoni ja tehokkuuden tavoitteluni hieman ylikorostaa sitä miltä kaupunki tuntui näin kuudetta kertaa. Mutta haluan nyt tehdä kerrankin inhorealistisen matkakuvauksen. Minua nimittäin ärsyttää, että kaikki niin vouhkoaa ja hehkuttaa Nykiä.

Onkohan New York vähän kuten synnytys? Se on hirveää ja kaikkea paskaa sattuu, mutta siitä ei kehdata puhua, koska onhan se sitten kuitenkin vaan niin ihanaa.

Vastustan kyseistä teeskentelyä, joten mainittakoon muun muassa seuraavat kylmät NYC-faktat:
  • Ihmismäärä on aivan jumalaton. Järjettömät ihmisvirrat joissa pitää luovia ja paljon jonotusta. Siis puolet ajasta seisot jossain jonossa. Yleensä vielä jonossa seuraavaan jonoon. 
  • Noin puolet ihmisistä on turisteja. Turistit ovat ärsyttäviä. Ne pysähtyvät ihmettelemään ja kuvaamaan joka asiaa ja kyselevät tyhmiä kysymyksiä. 
  • Toinen puolet ihmisistä on elämiinsä kyllästyneitä, helvetin stressaantuneita Nykiläisiä. He ovat tympeitä ja auttavat vain ja ainoastaan jos he itse hyötyvät siitä jotain (lue: provikkamyyjät). Paikallisten ärsytys johtuu varmaan osittain yllämainitusta toisesta ihmislaumasta. Laumahan pilaa koko saaren. Jos poistaisi turistit, niin siellä olisi varmaan aika leppoisaa. Paikallisten katkeruutta lisää varmaan myös jonot. Ja osittain se, ettei heillä ole varsinaisesti edes varaa asua koko paikassa (Manhattanin vuokrathan ovat taivaissa). 

Jonkun luksuskämppä 39th Streetillä, tässä voi aidosti todeta näkymän olevan Street View (monissa hotelleissa se ei toteudu näin hyvin)
  • Johtuen kaikista yllä olevista kohdista, paikka haisee. Roskapussit lojuvat kaduilla eikä vanhat viemäriverkostot taatusti ole mitoitettu sille määrälle jengiä. Bonuksena kaiken maailman katukauppiaat paistelevat halal hodareitaan ja polttavat pretzeleitään naamasi edessä.
En tiedä oliko tämä roskis vai luksuskämpän eteinen.
  • Talot ovat vanhoja ja huonossa kunnossa. 99% hotellihuoneista (myös 4 tähden) ovat lääviä. Suosittelen lämpimästi katsomaan milloin hotelli on a) rakennettu tai b) remontoitu perusteellisesti. Suosittelen myös tsekkaamaan Bedbug raportteja etukäteen.
Tämäkin talo on joskus ollut valkoinen.

  • Koska paikalliset ovat katkeria turisteille, he pyrkivät kusettamaan näiltä ainakin mahdollisimman paljon rahaa. Ei kannata luottaa sovittuun hintaan. Päälle tulee aina veroa, lisäpalvelumaksuja ja tippiä. Ja varoituksena; jos tippiä ei tule tarpeeksi, turisti saattaa saada peräänsä palvelushenkilön sättimään ja vaatimaan lisää (true story). 
  • Luonnollisena jatkumona, Nykissä on kallista. Huonosta palvelusta ja läävähuoneista joutuu maksamaan maltaita. Ehkä se on myös kansantaloustieteellinen juoni, jolla ärsyttävät turistit saadaan pidettyä poissa. Juoni tosin ei toimi.
  • Melu. Ikävä tuli Helsingin hiljaisuutta. Jengi tööttää, siirenit soi ja liikenne pauhaa. 
  • Kaikki kukat kukkivat. Nykissä jos jossain törmää mitä oudoimpiin hyypiöihin. Joillakin on housut p**kassa, yhdet puhuvat itselleen, toiset laulavat kovaan ääneen kuulokkeet korvissa puiston penkillä, miehet puvussa soittaa itsekseen ilmakitaraa keskellä katua, aineissa olevat taas makaavat keskellä katua ja lista jatkuu.  
Rankka ilta.
  • Niin ja mainitsinko jo sen jonottamisen?No comments:

Post a Comment


Back to Top