Pages

Saturday, 3 December 2016

Miksi jengi bloggaa?Tämänhetkinen toistolla soiva biisi puhuu varmasti puolestaan.

Olen pohtinut sitä, että kannattaako bloggaaminen oikeastaan? Ketä aidosti kiinnostaa lukea esimerkiksi minun tilitystäni? 

Kaikkihan bloggaa nykyään, eikä lukijoita varmastikaan riitä kaikille. Itse esimerkiksi luen todella vähän blogeja, koska en yksinkertaisesti tiedä yhtään niin hyvää bloggaajaa että kiinnostaisi seurata tämän tarinointia päivästä toiseen. Minulla ei myöskään ole tarpeeksi luppoaikaa, jotta ehtisin lukea muuta kuin (hävettävän vähän) uutisia ja illalla pari sivua kirjaa. 

Silloin kun tuntuu, ettei ole mitään järkevää blogattavaa, mietin, että onko pakko keksiä vain jotain jotta tänne saisi sisältöä? Mielestäni ei. Mieluummin luen jotain hyvää silloin tällöin, kuin turhanpäiväistä horinaa usein. 

Olen pohtinut myös sitä, miten egoistista bloggaaminen oikeastaan on. Olenko niin täynnä itseäni, että kuvittelen että jengiä kiinnostaa seurata elämääni ja selailla kuviani? Vai onko tämä aidosti sitä itseilmaisua, mitä blogilla aluksi hain. Alun perin lähdin kirjoittamaan blogia, koska olen pienestä pitäen tykännyt kirjoittamisesta. Kirjoitin milloin päiväkirjaa, milloin loruja ja äidinkielen ainekirjoituksia. Opiskeluaikana kirjoitin järjestölehteemme. Rakastan musiikkia ja halusin myös jakaa biisejä joista itse saan kiksejä, siinä toivossa että samanhenkiset ihmiset saavat niistä inspiraatiota. Toisaalta näen ympärilläni koko ajan kauniita asioita joista haluan ottaa kuvia. Täällä saan jakaa myös niitä. Ehkä halusin myös näyttää ettei kaikkien tarvitse olla fäshiön, vaan jotkut voi olla korkeasti koulutettuja urakeskeisiä tyyppejä, jotka kirjoittaa ihan muuten vain.

Kuten olen aiemminkin todennut, blogi oli minulle paikka missä kirjoittaa ja ilmaista itseäni, ilman, että häiritsen muita ihmisiä ja tuputan tavaraa heidän Facebook tai Instagram -feedille. Tänne saa kuka tahansa tulla, JOS huvittaa. Koin että bloggaaminen on vähemmän egoistista toimintaa kuin se, että jaan päivittäin kuvia ja tyhjänpäiväisiä ajatuksia some-kanavissani. Vähemmän egoistista kuin, että spämmäisin jengiä heidän uutisvirrassa ja pakottaisin heitä "tykkäämään" pärstäkuvistani. Jos joku sitten pitää tyylistäni ja sisällöstäni ja haluaa käydä täällä kurkkaamaassa niin sehän on vain kivaa bonusta.
Mutta kyllä minäkin usein ajattelen vain sitä miten saan mahdollisimman makean kuvan itsestäni blogiin jossain tilanteesta. Silloin tiedän, että olen taas liikkunut kauas itseilmaisusta ja ruman lähelle narsismia. 

Tässä kirjoituksessa ei nyt tainnut olla mitään järkevää punaista lankaa.
Pointtini on varmaan se, että kamppailen motiivieni kanssa ja haen omaa paikkaani blogosfärissä.
Jos haluat kertoa miksi sinä käyt lukemassa blogiani niin kuulen sen mielelläni :)2 comments:

 1. Ciao!

  Löysin blogisi uudestaan muutama kuukausi takaperin ja en muistanutkaan kuinka hyvä blogisi todella on! Menestyksen tavoittelua yhdistettynä aktiiviseen liikkumiseen ja vahvoihin mielipiteisiin tekee ainekset mielenkiintoiselle tekstille. Tiedostat varmasti itsekin, että maltillinen egoistisuus on vain hyvä piirre ja itseasiassa jopa edellytys menestymiselle uraorientoituneilla aloilla. Lukijasi lukevat blogiasi sen takia, koska kokevat mielipiteesi ja ajatusmaailmasi heitä kiinnostavaksi: eihän kukaan nyt kai varta vasten seuraa blogeja joita ei koe itselleen kiinnostavaksi.

  Hoppas att du fortsätter blogga, tycker att det skulle vara intressant att höra mer tankar omkring karriären och jobbet!

  (Försökte förresten kommentera tidigare någon gång, men det gick av någon anledning!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, kiitos! Vill nog fortsätta blogga, men blir ibland lite fundersam över varför... Särskilt när det är mycket stress med jobbet och det känns att man inte riktigt vet vad man skall skriva om. Kanske det inte lönar sig att stressa för mycket om mängden och satsa på kvaliteten. Tycker bara det är underligt att endast typ fashion-, mat-, inrednings- och mammabloggare är populära. Roligt om du läser ibland :)!

   Delete


Back to Top