Pages

Friday, 30 December 2016

Romanttinen getaway Tallinnaan - vinkit

Hei ihanat!

Toivottavasti teillä on rauhallinen ja tunnelmallinen Joulu takana. Itse heittäydyin Joulufiiliksiin jo heti marraskuun lopussa. Tai no itse asiassa ne marraskuun lumikinokset ja pakkaset sekoittivat biologista kelloani siten, että Joulu hiipi päälle jo pari viikkoa aiemmin (olisitte muuten nähneet avomiehen ilmeen kun aloitin äskeisen lauseen biologisesta kellostani ;)). Peräti kaksi duunikaveriani totesi jossain keskusteluissa, että "sä et Jassu varmaankaan ole Jouluihminen." Whaaat? Minä? Mais bien sür!
Vaikutanko jotenkin kylmältä ja pragmaattiselta kun jengi luulee, että frendailen Grinchin kanssa ;)?
Vaikkakin hieman piikikäs, niin minähän olen varsinainen Joulun hengetär kuusineni, kynttilöineni, valoineni, glögeineni ja piparkakkutaloineni!

Annoin avopuollisolle Joululahjaksi pari yötä Tallinnan Swissôtellissa joten lähdimme sinne heti maanantaina. Olin kuullut paljon hyvää hotellista hienoine spa-alueineen. Oli kyllä makea hotelli! Joskin himosaunojalle spaosaston saunat oli lähennä vitsi. Kuka hitto tekee saunan jossa ei saa heittää löylyä? Siellä ei siis edes ollut sitä vesisankoa. Mietin jo tosissani että otan vesipullon mukaan jotta saan edes vaivaiset puolisen litraa löylyä. Prkl. Mutta saunojen ja suihkujen näkymät oli upeat! Kävimme ensimmäisenä iltana syömässä Chedissä, mikä oli ehkä hieman pettymys. Odotin jotain Farangin kaltaista, eikä tämä vetänyt siihen vertoja. Olin varannut pöydän meille toiseksi illaksi Kaks Kokka'sta, mutta katsoessamme tarkemmin menuta sieltä ei oikein noussut mitään hyvää eteen. Toisena iltana hylkäsimmekin fine dining konseptin ja googlasimme kivan Italialaisen paikan nimeltään Controvento. Ruoka oli todella hyvää ja hinnat huokeat - suosittelen!

Kävimme myös 90 minuutin klassisessa hieronnassa Olive Spa nimisessä hoitolassa. Sitä en suosittele, sillä esimerkiksi verrattuna Sinine Spahan tämä ei ollut lainkaan samoissa areenoissa viihtyvyyden osalta. Olisin halunnutkin hoidot Siniseen, mutta siellä ei ollut vapaita aikoja. Hinnat oli kuitenkin sitäkin paremmat, 90 minuutin hieronta maksoi 43 euroa! Hieronta oli sinänsä ihan hyvä, mutta itse kyllä jäin kaipaamaan sitä rauhoittavaa ja ylellistä ympäristöä ja hengailua mitä esim Sinisessä on.
Ja vielä yksi vinkki: kävimme kahvilla Komeet kahvilassa, jossa on myös makeat näköalat yli kaupungin. Kannattaa käydä istumassa, jos aikaa löytyy.

Tallinna on kyllä hyvä tuollaiseen rentouttavaan romanttiseen tarkoitukseen. Ei tarvinnut stressata siitä, että pitää nähdä nähtävyyksiä joita on nähnyt jo tuhat kertaa aiemmin. Voi vain keskittyä toisiinsa ja vetää lonkkaa.

Harmittaa vain, että olin siellä vajaakuntoisena. Sain kunnon vilustumisen kehitettyä Jouluaaton kävelystä (älkää kävelkö ilman myssyä ja kaulaliinaa lapset!), ja nyt olen toista päivää kipeänä kotona pärskien, paperitukkoja kasaten ja pää totaalisen tukossa.


No comments:

Post a Comment


Back to Top