Pages

Saturday, 10 December 2016

Talounelmia

Löysimme taannoin ehkä maailman hienoimman talon Viherlaakson alueelta. Siinä oli kerrankin kaikki nappiin;
- moderni korkeakattoinen kivitalo jonka toinen pääty oli täysin ikkunaa
- pihaa löytyi
- sauna löytyi
- vaatehuonetta löytyi
- terassia ja parveketta löytyi
- ei korjauksia tulossa
- näkymät ei olleet suoraan naapuriin

Viimeistään näytössä tajusin, että talo menee todella nopeasti. Ja niinhän siinä kävi, emme ehtineet koskaan tekemään edes tarjousta, koska emme olleet tajunneet hoitamaan lainajärjestelyjä ajoissa. Niin ärsyttävää. Olen kyllä oppinut sen verran, että kun hyvä löytyy niin sen kyllä tietää - ja silloin kannattaa toimia kiireen vilkkaan.

Unelmatalon jälkeen ei markkinoille ole tullut mitään vastaavaa. Ja nekin talot joista olimme ehkä lievästi kiinnostuneet ennen, kalpenivat täysin sen valossa. Höh. Siinä mielessä tämä oli hyvä asia, että tajusimme, mitä odottaa, eikä tyydytä mihinkään huonompaan. Lisäksi mieleemme alkoi ehkä hieman nousta ajatus siitä, että mitä jos vain rakennutamme itsellemme samanlaisen? Sillä lailla avaimet käteen - ei tarvitse viettää unettomia öitä -tyyppisesti. Tosin epäilen, että sellaiset rakennusprojektit ovat täyttä utopiaa. Joka tapauksessa tarvitsisimme jeesiä jo tontin valinnassa, sillä vääränlainen tontti voi olla kohtalokasta talon kannalta.

Noh ehkä me vielä löydämme jotain. Tai sitten lähdetään jossain vaiheessa rakentamaan.
Jos nyt saisin edes ensiksi myytyä entisen asuntoni putkirempan jäljiltä. Jos etsinnässä peruskorjatusta talosta kaksio hienolta alueelta niin tässä olisi hyvä kohde.Harjoittelimme talonrakennusta Itsenäisyyspäivänä. Aika hieno ensimmäiseksi teokseksi, mielestäni. Sitä en kyllä mitenkään käsitä, että miten helvetissä kaksi saman
kokoisena ja muotoisena uuniin menevää palaa voi tulla erikokoisina ja -muotoisina sieltä ulos. 

No comments:

Post a Comment


Back to Top