Pages

Monday, 19 December 2016

Terveisin, Ihannekumppani

Ärsytys on varmaan useimmin kokemani olotila. Ärsytyskynnykseni on niin matala, että siitä voi hiihtää villasukalla yli eikä se jäisi kiinni mihinkään. Siihen on kaatunut myös parisuhde jos toinenkin. Ei voi mitään - kun ärsyttää liikaa niin on parempi olla yksin. Kynnyksen mataluudesta johtuen eniten tuottaa tuskaa ne kaikista pienimmät usein toistuvat arkiset elämäntilanteet. Enkä voi mitään sille, että sisälle syntyy sellainen vihainen kupla jonka on päästävä ulos heti pikimmiten ilman minkäänlaista filtteriä.

Yhdessä eläminen on tuottanut yleensä järkyttävän määrän ärsytystä mutta tällä kertaa olen päässyt (tai päästänyt toisen osapuolen?) melkoisen helpolla. Niin helpolla että on parasta pitää kiinni ja kovaa. Mutta aion nyt rehellisesti kertoa miten lapsellinen olen.

Minua ärsyttää mm seuraavat melkein 7 Richterin luokkaa olevat tilanteet.
Ensiksi aamuun sijoittuvat vaaratilanteet - sillä silloin olosuhteet ovat punaisimmillaan:

 1.  Toinen soittaa torkkua vieressäsi kun saisit nukkua itse edes 15 minuuttia pidempään. Raivostuttavaa. Parasta on se jos itse herää Toisen herätyskellosta ja se Toinen päättääkin jäädä goisimaan ilman mitään ongelmaa.
 2. Joudun arkiaamun kiireessä keittämään kahvia myös Toiselle osapuolelle (hitto kyllä 6 kupin verran vettä kaatuu hitaammin kuin kolmen! Puhumattakaan kahvin lusikoinnista suodatinpussiin!).
 3. En pääse kahvin keittimen lataamisen jälkeen heti vessaan, vaan joku ajaa siellä partaansa tai vetelehtii suihkussa.
 4. Joku juttelee minulle aamulla. Minä olen täysin kyvytön ja haluton keskustelemaan MISTÄÄN ennen kuin olen saanut ainakin puoli mukia kahvia naamaan.
 5. Joku syö yli puolet suklaalevystä jonka ostimme yhdessä. Olen ehdottomasti semmoinen 50/50 tasan tyyppi. Prkl.
 6. Toinen käyttää talouspaperia. Ja vielä aivan kohtuuttoman paljon. Talouspaperihan on turhin asia maailmassa. Kaiken mitä se korjaa, voisi korjata tiskirätillä. Murr.
 7. En pääse vessaan sinä hetkenä päivässä kun olisi minuuttiaikataulussani määrä hakea sieltä jotain (yleensä aamulla treenirepun tavaroita). 
Ja loppupäivään liittyvät erittäin paljon ärsytystä aiheuttavat toimenpiteet:
 1. Toinen tykkää pelata pleikalla sen sijaan että palaisi innosta käydä kanssani pitkillä kävelylenkeillä. Säkki.
 2. Toinen vaatii, että ikkuna on kiinni öisin. Tykkään nukkua viileässä. 
 3. Toinen ottaa koko ajan uuden lasin. Mitä helvettiä?! Minä juon samasta lasista kaksi päivää jotta tiskiä ei varmana tule turhaan. Toisella on parhaimmillaan niin maito- ja vesi-, kuin mehulasi kierroksessa. Hävytön tyyppi. (*Toinen kuitenkin lähetti terveisiä, että pitää kirjoittaa, ettei hän jätä laseja minnekään, vaan laittaa ne aina heti koneeseen. Se on tietysti ihan kiva puoli minun Toisessani.)
 4. Toinen pesee pyykkiä siten että koneessa on puolilastillista. Hitto mitä veden haaskausta. Ärsyttää niin julmetusti.
Tässä ne taisi sitten ollakin. Mielestäni itse asiassa melko lyhyt lista. Eikä onneksi mitään arkista suurempaa. Ärsyttäisi vielä enemmän jos ei olisi ketään kelle vähän vihoitella välillä.

Onneksi voi käydä hermolenkeillä.


No comments:

Post a Comment


Back to Top